Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waar komt die banaan vandaan?
Boek

Waar komt die banaan vandaan? ([2021])/ Marja Baeten & Hiky Helmantel

Word je sterk van broccoli? En waarom zitten er pitten in een appel? Wat denk jij? Lees ook de antwoorden van vijf kinderen. Daarna volgt uitleg met tekeningen in kleur. Met ook kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bananen, broccoli, appelpitten in een appel en hun functie, komkommers, aardappels, rozijnen... deze soorten groente en fruit worden onder de aandacht gebracht van jonge kinderen. Het mooie tweede deel van de reeks 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...' ziet hiermee het daglicht. De hoofdstukken zijn volgens eenzelfde format opgezet: een uitnodigende vraagstelling, het zelf denken van kinderen wordt geactiveerd, de informatie wordt overzichtelijk aangereikt in vignetten met kinderuitspraken en een stripverhaal. De uitgave is kleurrijk vormgegeven met paginagrote kleurenfoto's en een mix van vrolijke kleurenillustraties (tot aan de schutbladen aan toe). De begeleidende, informatieve tekst is kernachtig, herkenbaar en begrijpelijk. Het rijk geïllustreerde boek leent zich uitstekend voor begeleide gesprekken met kinderen: praten, nadenken, vergelijken, op waarde schatten, vertellen over eigen ervaringen en kennis, inzichten opdoen die tot inzicht en begrip kunnen leiden. Het eerste deel 'Wie maakt die vieze trein schoon'* verscheen in 2020. Uitgave die een plek verdient in o.a. elke school. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044842333

Titel Waar komt die banaan vandaan?
Auteur Marja Baeten
Secundaire auteur Hiky Helmantel
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Marja Baeten/illustraties: Hiky Helmantel - Op omslag: Clavis informatief. - Ondertitel op omslag: Groente en fruit
ISBN 9789044842333
PPN 434983217
Rubriekscode 678
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselproductie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Voedselvoorziening

Relaties/Serie

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...
Boek

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... (2020-...)

vol.
Uitgeleend