Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Op de bouwplaats
Boek

Op de bouwplaats ([2021])/ Carron Brown, met illustraties van Bee Johnson ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; redactie: Dorette Zwaans

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een flat? Wat gebeurt er op de bouwplaats? Kijk met de zaklamp en ontdek nog veel meer! Weet jij het antwoord op de vraag? Met afwisselend veel l kleuren- en zwartwitillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot vierkant prentenboek over de bouwplaats van een flatgebouw. Dit is een boek uit de serie zaklamp-boeken, waarbij het de bedoeling is om met een lichtje (zaklamp of telefoon) de pagina van de achterkant te belichten. Zo kun je bijvoorbeeld op een leuke manier laten zien wat er in een vrachtwagen zit. Je kunt de pagina's ook tegen het licht houden. Dit zal kinderen zeker aanspreken. Kinderen worden daar ook toe uitgedaagd omdat er op de rechterpagina's een vraag gesteld wordt, die beantwoord kan worden door de achterkant te belichten. Het hele bouwproces wordt op de voet gevolgd tot de verhuizing van een gezin. De daarbij behorende begrippen komen ook aan de orde, zoals: architect, heien, skeletbouw, beton storten, elektricien. De tekeningen zijn kleurrijk en schematisch. Leuk is dat er ook een vrouwelijke elektricien getekend is. Achterin het boek een lijst met info en tekeningen van machines die op een bouwplaats werken. De tekst is kort en bondig en in grote letters gedrukt. Leuk om voor te lezen en zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086649167

Titel Op de bouwplaats
Auteur Carron Brown
Secundaire auteur Bee Johnson ; Cecile Bolwerk ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: On the constructionsite. - Ivy Kids, (c)2017. - (A shine a light book)
ISBN 9789086649167
PPN 434161292
Rubriekscode 694
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningbouw
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Woningbouw

Relaties/Serie

Pak je zaklamp en  ...
Boek

Pak je zaklamp en ... ontdek het geheim (2021-...)

vol.
Uitgeleend