In het ziekenhuis
Boek

In het ziekenhuis ([2021])/ Carron Brown, met illustraties van Ipek Konak ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; redactie: Dorette Zwaans

Wat gebeurt er allemaal in een ziekenhuis? Er werken artsen maar ook koks. Zie jij wat er allemaal gebeurt? Kijk met de zaklamp en ontdek nog veel meer! Weet jij het antwoord op de vraag? Met afwisselend veel kleuren- en zwartwitillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Wat is het druk in het ziekenhuis en wat is er veel te zien. Er zijn zoveel mensen en kamers. Er zijn verplegers, artsen en koks. Maar er zijn ook patiënten en heel veel andere mensen die aan het werk zijn of op bezoek komen. Wat zou er eigenlijk te zien zijn achter die klapdeuren waar dat meisje slaapt? De situaties die kunnen voorkomen in het ziekenhuis worden weergegeven op grote gekleurde bladzijden aan de rechterkant van het binnenwerk. Hieronder kan een zaklamp worden geplaatst en zoekt het kind een vraag op. Dan kan het zwart/wit van de volgende pagina, waar het antwoord op is getekend, doorschijnen op de gekleurde pagina. De tekeningen zijn eenvoudig met strakke vormen en vrolijke kleuren neergezet. Hierbij hebben de figuurtjes een vriendelijke gezichtsuitdrukking. Toch komen de tekeningen vooral functioneel over. De bijbehorende tekst is niet altijd soepel geschreven, maar de uitleg is helder. Een spannend interactief ontdekboek over het ziekenhuis, dat kinderen zeker zal aanspreken. Vanaf vijf jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086649174

Titel In het ziekenhuis
Auteur Carron Brown
Secundaire auteur Ipek Konak ; Cecile Bolwerk ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: At the hospital. - Ivy Kids, (c)2018. - (A shine a light book)
ISBN 9789086649174
PPN 434161306
Rubriekscode 613.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekenhuizen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekenhuizen

Relaties/Serie

Pak je zaklamp en  ...
Boek

Pak je zaklamp en ... ontdek het geheim (2021-...)

vol.
Uitgeleend