Van schaap tot sjaal
Boek

Van schaap tot sjaal ([2022])/ Minke van Dam, tekeningen: Monica Knaapen ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Boeren houden schapen voor de melk en het vlees. Maar ook voor de wol, lees er van alles over. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het boek begint met een getekende kijkplaat waarop zowel de schapen en hun wol als de dingen die je met wol kunt doen, te zien zijn. De negen hoofdstukken bestaan alle uit twee pagina's, met op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto met daarin vier korte regels simpele tekst zonder hoofdletter voor beginnende lezers. Op de rechterpagina staat telkens een voorleestekst, met bijpassende tekening, die veel informatie bevat over schapen, hun wol en wat je met wol allemaal kunt doen zoals vilt maken. Vrolijk informatief boek dat op aansprekende wijze laat zien wat wol is, waar het vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt doen. Belangrijke kernwoorden zijn achterin opgenomen. Zowel de inhoudsopgave als de lijst belangrijke woorden zijn door de toevoeging van de duidelijke, kleine kleurenillustraties zeer kindvriendelijk. Uitermate geschikt om in het primair onderwijs (groep 1, 2 en 3) te gebruiken ter ondersteuning van bijvoorbeeld het thema boerderij en ter vergroting van de woordenschat. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646975 | 24 pagina's

Titel Van schaap tot sjaal
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Monica Knaapen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789086646975
PPN 434792438
Rubriekscode 685.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wol
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Stoffen

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 217
Uitgeleend