Een plek om te bidden
Boek

Een plek om te bidden ([2022])/ Marian van Gog, tekeningen: Geza Dirks ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Mensen met een geloof bidden graag samen. Dat doen ze vaak in een gebedshuis. Lees hoe mensen bidden en maak kennis met enkele gebedshuizen als een kerk en moskee. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de reeks 'De kijkdoos' geeft Informatie over bidden. Op de eerste spread staat een stripachtige tekening waarop de ingangen van diverse godshuizen en tempels staan afgebeeld en gelovigen te zien zijn die het gebouw in of uitgaan. Vervolgens wordt uitgelegd wat geloven is. Daarna worden de katholieke en de protestantse kerk besproken, gevolgd door de moskee, de synagoge, de hindoetempel en die van Boeddha. De informatie is telkens vrij basaal waarbij er vooral aandacht uitgaat naar de uiterlijke kenmerken, zoals de stip op het voorwoord van een hindoe. Op elke dubbelpagina staat een kleurenfoto van het godshuis en een stripachtige tekening van de binnenkant ervan, waarop de bijpassende religieuze activiteit te zien is. Telkens zijn daarbij ook kinderen afgebeeld zodat de herkenning voor de lezer wordt vergroot. Als laatste worden nog stiltecentra besproken waarbij wordt vermeld dat ook niet-gelovigen soms behoefte hebben aan een meditatiemoment. Merkwaardig is wel is dat op de stripafbeelding daarbij twee mensen zijn te zien die in een boeddhistische lotushouding zitten. Achterin staan belangrijke woorden als knielen en altaar. Alle feiten zijn zo objectief mogelijk beschreven. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647668 | 24 pagina's

Titel Een plek om te bidden
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Geza Dirks ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789086647668
PPN 434792535
Rubriekscode 210.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebed
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gebed

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 219
Uitgeleend