De oude stad
Boek

De oude stad ([2022])/ Marian van Gog, tekeningen: André van der Veer ; redactie: redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

De eerste steden ontstonden in de tijd van de ridders. Lees wat de markt ermee te maken heeft. En ook hoe zo'n stad er toen uitzag. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit mooi verzorgde deel uit de uitgebreide informatieve reeks 'De kijkdoos' wordt aandacht besteed aan het leven in een middeleeuwse stad. Het boekje begint met een grote kijk- en praatplaat over een dubbele pagina. Daarna volgen negen hoofdstukjes van telkens twee pagina's, waarin wordt verteld, hoe een stad ontstond naast een kasteel, hoe zo'n stad werd beveiligd met een muur en een poort, hoe de huizen er uit zagen, hoe men er werkte, welke markten er waren, hoe de straat er uitzag, en welke spelletjes de kinderen er speelden. De linkerpagina toont een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader met vier korte zinnen op beginnend leesniveau (grote schreefloze letters, één- en twee-lettergrepige woorden, zonder hoofdletters). De rechterpagina bevat een kleurrijke tekening met een uitgebreidere tekst. De laatste pagina geeft nog enkele belangrijke woorden met een verklarende zin en een kleine illustratie. Met inhoudsopgave. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646982 | 24 pagina's

Titel De oude stad
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur André van der Veer ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789086646982
PPN 434792500
Rubriekscode 934.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Steden; Nederland; Middeleeuwen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Steden

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 218
Uitgeleend