Het grote geheime boek
Boek

Het grote geheime boek voor piraten, ontdekkingsreizigers, tovenaars en superspeurders (2021)/ Lutger Bakema & Rick Hoeksema, redactie: Immeke Krabbe

Wil je met een lasso gooien, een moderne proppenschieter of boomarang maken of een fluitje van een plant? Uitleg van stoere activiteiten om buiten te doen. Met ietwat 'nostalgische' kleurenfoto's en -tekeningen. Met enige begeleiding, vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Sport en spel SPELLETJES BAKE

Recensie

Stoer doeboek voor tieners waarvan de inhoud een beetje nostalgisch aandoet, jaren vijftig of zestig. Wat je vroeger ooit leerde bij de verkenners of in natuurclubs, komt nu geactualiseerd, gerevitaliseerd en genderneutraal aan bod. De slootkant verkennen, bloemen en planten ontdekken, een blaaspijp, boemerang, of stelten maken, een avontuur beleven op een zelfgemaakt vlot, vuur maken, gebruik maken van wat de seizoenen brengen: het komt allemaal in korte, kleurrijke, soms digitaal geïllustreerde hoofdstukjes voorbij. De instructies zijn begrijpelijk, overzichtelijk en exact en wijzen de gebruiker snel de weg. Regelmatig worden waarschuwingen gegeven, zoals bij hallucinerende paddo's, giftige besjes en en pluisjes van o.a. de lisdodde die een steekvlam kunnen veroorzaken. Liefde voor buiten, liefde voor vaardigheden ontwikkelen, liefde voor de natuur, ontdekkingen doen, avonturen beleven, geheimen ontraadselen, fantasievol je weg vinden en kennis vergaren in een spectrum van eindeloze ontdekkingen, alleen of samen met anderen, begeleid door de informatie die is samengebracht door twee verwonderden die ook op deze wijze groot zijn geworden - daar gaat dit boek over. Enige begeleiding is aan te raden. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050118330 | 63 pagina's

Titel Het grote geheime boek : voor piraten, ontdekkingsreizigers, tovenaars en superspeurders
Auteur Lutger Bakema
Secundaire auteur Rick Hoeksema ; Immeke Krabbe
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789050118330
PPN 432996206
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenspelen (spelletjes); Natuur ; Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes