Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Britannica kinderencyclopedie
Boek

De Britannica kinderencyclopedie over alles wat we (nog niet) weten ([2021])/ Christopher Lloyd, vertaling: Joost Zwart

Ga mee op reis door de geschiedenis en lees van alles over het heelal, de aarde, geschiedenis, natuurkunde en de toekomst. Met veel kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ENCYCLOPEDIEEN LLOY

Recensie

Kloeke degelijke kinderencyclopedie met interessante feiten en vragen over de aarde, ruimte, geschiedenis en wetenschap. De acht hoofdstukken, van gemiddeld een kleine 50 pagina's, zijn onderverdeeld in het heelal, aarde, materie, leven, mensen, oudheid en middeleeuwen, moderne tijd en vandaag en morgen. De onderwerpen daarbinnen zijn duidelijk gerangschikt over steeds een dubbele pagina en bevatten veel kleurenfoto's en -illustraties waardoor een prettige bladspiegel is ontstaan. Aan het eind van elk hoofdstuk is een pagina met vragen die aan experts (waaronder zeven Nederlandstalige experts) worden gesteld. Zij beantwoorden deze in duidelijke, begrijpelijke taal. Daarna volgt een quiz waarmee de lezer de opgedane kennis kan testen. Nu en dan is de informatie erg summier wat inherent is aan encyclopedieën. Als geheel is het vooral een heel mooi bladerboek om spelenderwijs kennis op te doen over een veelvoud aan onderwerpen. Achterin is een register opgenomen, echter de fotoverantwoording ontbreekt. Het zeer verzorgd uitgegeven boek is geschikt vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401476331 | 393 pagina's

Titel De Britannica kinderencyclopedie : over alles wat we (nog niet) weten
Auteur Christopher Lloyd
Secundaire auteur Joost Zwart
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 393 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag en titelblad: Interessante feiten en vragen over de aarde, de ruimte, geschiedenis en wetenschap - Oorspronkelijke Engelse uitgave: What on Earth Publishing Ltd and Brittanica books Inc. - (c)2020 - Met register
ISBN 9789401476331
PPN 43431398X
Rubriekscode 041
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Encyclopedieen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Encyclopedieën