321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap
Boek

321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap ([2022])/ Mathilda Masters & Angelique Van Ombergen, met illustraties van Louize Perdieus

Is de vacht van een ijsbeer echt wel wit? Kan je Monopoly winnen met slimme trucs? Waarom is een planeet nooit vierkant? Allerlei verrassende feiten en weetjes rond wetenschappelijke onderwerpen als wiskunde, biologie en natuurkunde. Met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eindeloos bladeren en lezen in dit boek vol bijzondere en verrassende feitjes uit een breed gebied van de wetenschap. Er zijn tien hoofstukken, over onder andere het heelal, natuurkunde, wiskunde, biologie. De stukjes beslaan steeds een bladzijde of wat minder en hebben intrigerende titels als: "Je bent vooral jaloers op dingen die nog moeten gebeuren" of "Coca-Cola werd bedacht als pijnstiller". En bij elk van de 321 feitjes staat een kleine, priegelige illustratie met een grappige invalshoek. Er worden heel wat dingen genoemd die je verbazen en die je meteen door wilt gaan vertellen. In het hoofdstuk over knappe koppen uit de wetenschapsgeschiedenis is een goede verdeling gevonden tussen vrouwen en mannen. Dit is het zesde deel in de 321/123 Superslimme Dingen-reeks. De serie ziet er erg aantrekkelijk uit met een mooi omslag van recycle-karton en consistent gebruik van retrokleuren. Het lukt de makers om er een duidelijk geheel van te maken met een rustige uitstraling, ondanks de vele kleine hoofdstukjes.

Specificaties

Nederlands | 9789401473736 | 303 pagina's

Titel 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap
Uniforme titel Driehonderdeneenentwintig superslimme dingen die je moet weten over wetenschap
Auteur Mathilda Masters
Secundaire auteur Angelique Van Ombergen ; Louize Perdieus
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 303 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401473736
PPN 435182501
Rubriekscode 002
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenschap; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenschap