Zeebrieven
Boek

Zeebrieven (2021)/ Siri Ranva Hjelm Jacobsen, vertaald uit het Deens door Kor de Vries

Twee zeeen, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, schrijven elkaar over hun herinneringen, ervaringen en gevoelens.

Aanwezigheid

Recensie

Dit ruim zestig pagina's tellende boekje met blauwe kaft is geschreven in briefvorm. Twee zeeën, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, schrijven elkaar over hun herinneringen, ervaringen en gevoelens. In hun brieven, ondertekend met M. en A. vertellen ze elkaar over het ontstaan van de Aarde en de opkomst van de landwezens. Deze teksten zijn op te vatten als een alternatief scheppingsverhaal in vier delen: 'Het plan', 'De opstand van het land', 'Icarus' en 'Wij worden één moeder'. Het gaat over klimaatverandering, onverschilligheid, vervuiling, eenzaamheid, verdriet en rouw. De Griekse mythologie komt aan bod. Zo speelt de val van Icarus een belangrijke rol in het verhaal en wordt Daedalus genoemd. Hoogmoed komt ten val, zo lijkt de belangrijkste boodschap van de schrijfster. De ondergang van de 'wezentjes' lijkt onvermijdelijk. Poëtisch geschreven en zet aan tot denken. Geïllustreerd met zwart-wit prenten van beeldend kunstenaar Dorte Naomi. De schrijfster debuteerde in 2016 met de veelgeprezen roman 'Eiland'*.

Specificaties

Nederlands | 9789492068682 | 62 pagina's

Titel Zeebrieven
Auteur Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Secundaire auteur Kor de Vries ; Dorte Naomi
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2021
Overige gegevens 62 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Illustraties omslag en binnenwerk (c) Dorte Naomi. - ISBN afkomstig uit barcode, in colofon: ISBN 9789492068675 - Vertaling van: Havbrevene. - Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, (c)2019
ISBN 9789492068682
PPN 432127704
Thematrefwoord Schepping ; Klimaatveranderingen ; Rouwproces
Taal Nederlands