De jager op de Great Plains van Saskatchewan
Boek

De jager op de Great Plains van Saskatchewan ([2021])/ tekst Christian Perrissin, tekeningen Boro Pavlovic ; inkleuring Alexandre Boucq ; vertaling [uit het Frans] Ben Kamphuis ; redactie Cor Hector

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Het tweede en laatste deel van deze serie stripverhalen over het bewogen leven van de blanke indiaan John Tanner (ca. 1780-1846). Op zijn negende jaar werd hij ontvoerd door indianen die hem naar de Ojibwa stam brachten waar hij dertig jaar leefde. Zijn jonge jaren staan beschreven in het eerste deel, 'De gevangene van het volk van de Grote Meren' (2020)*. Dit album verhaalt over zijn verdere leven en over zijn pogingen om weer in de blanke samenleving terug te keren. Zijn leven wordt op de voet gevolgd zoals Dr. Edwin James het in 1830 beschreven heeft in wat als een van de beste informatieve beschrijvingen van een blanke bij de indianen wordt beschouwd. Om de zaken niet te ingewikkeld te maken worden de gebeurtenissen hier en daar verkort weergegeven. Uit alles blijkt dat de auteur van deze albums zich uitstekend gedocumenteerd heeft. Van de lezer wordt wel gevraagd om enige inspanning bij de diverse indiaanse (persoons)namen. De mooie, realistische tekeningen maken het fraai uitgegeven boek tot een lust voor het oog. Samen met de informatieve tekst achterin als tijdsdocument zeer aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789463738095 | 81 pagina's

Titel De jager op de Great Plains van Saskatchewan
Auteur Boro Pavlovic
Secundaire auteur Christian Perrissin ; Alexandre Boucq ; Ben Kamphuis ; Cor Hector
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2021]
Overige gegevens 81 pagina's, 6 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Le chasseur des hautes plaines de la Saskatchewan. - Glénat Éditions, (c)2021. - (John Tanner ; 2)
ISBN 9789463738095
PPN 434201138
Genre stripverhaal - wild-west roman
Thematrefwoord Inheemse volken ; Noord-Amerika
Taal Nederlands

Relaties/Serie

John Tanner
Boek

John Tanner (2020-2021)

vol. 2
Uitgeleend
Boro Pavlovic