Waar ter wereld?
Boek

Waar ter wereld? doorzoek de planeet van boven tot onder ([2021])/ geïllustreerd door Paula Bossio, tekst en redactie door Susannah Bradley

Doorzoek onze planeet van boven tot onder! Je begint met de ruimte, reist naar bergen en steden om tenslotte onder de zee te belanden. Behalve zoekopdrachten zijn er ook 150 weetjes over bijvoorbeeld de snelste lift. Vrij groot, bijna vierkant boek met gedetailleerde (zoek)platen. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ondertitel van dit zoekboek luidt 'Van boven tot onder', vandaar ook dat de tien spreads met zoekopdrachten beginnen in de ruimte, en dan langzaam afdalen via de lucht, bergen, bomen en zo verder tot diep onder de grond. Elk van die spreads is druk en vullend geïllustreerd met allemaal kleine gekleurde tekeningetjes. In een groot gekleurd kader staan tien zoekopdrachten en daaronder nog drie extra opdrachten. Verder zijn in kleine kaders met dezelfde achtergrondkleur talloze (in totaal meer dan 150) weetjes vermeld, zoals over de snelste lift ter wereld en de meer dan 400 metrostations van New York. Het bijna vierkante boek (31 cm) eindigt met tweeënhalve spread waarop de antwoorden van de zoekopdrachten staan en nog meer weetjes. Leuk, laagdrempelig boek met een combinatie van weetjes en zoekplaten voor nieuwsgierige kinderen van ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002274046

Titel Waar ter wereld? : doorzoek de planeet van boven tot onder
Auteur Paula Bossio
Secundaire auteur Susannah Bradley
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 28 ongnummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Where in the world?. - London : Buster Books, (c)2021
ISBN 9789002274046
PPN 434202150
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Zoekboeken
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden