Rot, roest en restjes
Boek

Rot, roest en restjes ([2021])/ geschreven door: Marianne Meulepas, getekend door: Petra Heezen ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam

Als je eten lang bewaart gaat het rotten of schimmelen. Hoe komt dat? Lees van alles over bederven, roesten en de opruimers van de natuur. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Mini informatie'* voor het documentatiecentrum gaat over afval en opruimen. Het boek begint met een praatplaat over een dubbele bladzijde. Daarna volgen zes hoofdstukken van een of twee bladzijden over wat bederf is en hoe het komt dat dingen bederven, schimmels, de groenbak, compost, roest en houtrot. Ook wordt verteld over het belangrijke werk van de opruimers in de natuur en over afval zoals plastic dat bijna niet vergaat. De korte teksten in grote letters en ruime interlinie zijn rijk geïllustreerd met duidelijke kleurentekeningen en -foto's. Aan het eind staat een samenvatting in plaatjes en tekst van wat de lezer te weten is gekomen over afval en een verwijzing naar enkele boeken en Schooltv-filmpjes die aansluiten bij het onderwerp. Bij het boekje hoort een Plusboekje** met verwerkingsmateriaal. Voor school en thuis. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646784 | 23 pagina's

Titel Rot, roest en restjes
Auteur Marianne Meulepas
Secundaire auteur Petra Heezen ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789086646784
PPN 433415355
Rubriekscode 614.65
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afvalstoffen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Afvalstoffen

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N29 nr. N459
Uitgeleend