Vervoer
Boek

Vervoer ([2021])/ geschreven door: Meis Thewissen, getekend door: Juliette de Wit ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam

Ga je met de fiets naar school of voetbal? Lees welke vervoermiddelen er allemaal zijn. Ook de geschiedenis, speciaal vervoer en carpoolen komen aan de orde. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je bijvoorbeeld naar school of voetbal gaat, moet je kiezen welk vervoermiddel je neemt. Wat doen Julia en Sem en Levi in die gevallen? Vervoer(middelen) is het thema van dit deel uit de uitgebreide reeks 'Mini informatie'*, die zich richt tot kinderen in de groepen 3 t/m 5 van de basisschool. Het stevige boekje in handzaam formaat leidt het thema in met een levendige overzichtstekening van een druk kruispunt in een stad waarop je allerlei vervoermiddelen ziet rijden. Hierna volgen negen hoofdstukken van één of twee pagina's over onderwerpen als geschiedenis, het openbaar vervoer, speciaal vervoer zoals een rolstoeltaxi, files en carpoolen. Er is ook aandacht voor schoner rijden. De informatie is helder opgebouwd en voorzien van veel kleurenfoto's en enkele gekleurde tekeningen. In de korte teksten worden ook samengestelde woorden gebruikt. De tekst staat in grote schreefloze letters, de interlinie is ruim. Op het omslag is een duidelijke kleurenfoto opgenomen van twee fietsende meisjes. Aan het eind staan een geïllustreerde samenvatting en tips voor enkele andere boeken en een filmpje van Schooltv over het onderwerp. Bij het boekje hoort een Plusboekje** met verwerkingsmateriaal. Voor school en thuis. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646821 | 23 pagina's

Titel Vervoer
Auteur Meis Thewissen
Secundaire auteur Juliette de Wit ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789086646821
PPN 433415398
Rubriekscode 657.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoer
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vervoer

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N29 nr. N463
Uitgeleend