Iedereen naar school
Boek

Iedereen naar school ([2021])/ geschreven door: Annemarie van den Brink, getekend door: Geza Dirks ; onder redactie van Marja Baeten

Warm eten op school. Of met de kano naar school. In elk land is school anders. En wat vind je ervan dat miljoenen kinderen niet naar school kunnen? Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Mini informatie'* voor het documentatiecentrum gaat over scholen, vroeger en nu, en in verschillende landen. Soms moeten kinderen heel ver lopen om op school te komen, of gaan ze met een boot naar school. Scholen zijn niet altijd gebouwen: het kunnen ook tenten zijn in vluchtelingenkampen, of een Rijdende School op de kermis. Aan zieke kinderen kan in het ziekenhuis les worden gegeven. Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school; dat moet natuurlijk veranderen! De eenvoudige informatieve tekst bestaat uit korte zinnen zonder dialoog, is gedrukt in een groot lettertype en kan zelfstandig gelezen en verwerkt worden. De realistische kleurenfoto's en gekleurde tekeningen verduidelijken de informatie in de tekst. Achterin het boekje staat een samenvatting, een lijstje met bronnen, en een verwijzing naar andere boekjes uit dezelfde serie. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646838 | 23 pagina's

Titel Iedereen naar school
Auteur Annemarie van den Brink
Secundaire auteur Geza Dirks ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789086646838
PPN 433415401
Rubriekscode 472
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolgaan ; Scholen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Schoolgaan

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N29 nr. N464
Uitgeleend