Het weerbericht
Boek

Het weerbericht ([2021])/ geschreven door: Marlies Verhelst, getekend door: Hélène Jorna ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam

Het weerbericht is handig, bijvoorbeeld als je op schoolkamp gaat. Lees van alles over het weerbericht, weerkundigen, het weerstation en wat wolken over het weer vertellen. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/09/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Natuur en milieu METEOROLOGIE VERH

Recensie

Een weerbericht is handig, bijvoorbeeld voor boeren en het vliegverkeer op Schiphol, maar ook als je op schoolkamp gaat. Dit deel uit de serie 'Mini informatie'* voor het documentatiecentrum begint met een praatplaat over een dubbele bladzijde. Daarna volgen acht hoofdstukken van één of twee bladzijden over het belang van het weerbericht, hoe ziet een weerbericht er uit, wie maken het weerbericht, het weerstation en weerspreuken. En kun je zelf het weer voorspellen door naar de wolken te kijken? De korte teksten in grote letters en ruime interlinie zijn rijk geïllustreerd met duidelijke kleurentekeningen en -foto's. Aan het eind staat een samenvatting in plaatjes en tekst van wat de lezer te weten is gekomen over het weerbericht en een verwijzing naar enkele boeken en een Schooltv-filmpje die aansluiten bij het onderwerp. Bij het boekje hoort een Plusboekje** met verwerkingsmateriaal. Voor school en thuis. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086646814 | 23 pagina's

Titel Het weerbericht
Auteur Marlies Verhelst
Secundaire auteur Hélène Jorna ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789086646814
PPN 43341538X
Rubriekscode 555.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meteorologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Meteorologie

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N29 nr. N462
Uitgeleend