Van alles twee
Boek

Van alles twee over de betekenis van (echt)scheiding voor jonge kinderen (2021)/ Martine Delfos, met tekeningen van Sjeng Schupp

De ouders van Sterre (4) en Jordi (6) zijn gescheiden, omdat ze te veel ruzie hadden. Met tips voor opvoeders en paginagrote zwart-witte lijntekeningen. Hulpmiddel om met jonge kinderen te praten over echtscheiding. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ouders van Sterre en Jordi zijn gescheiden, omdat ze veel ruzie hadden. Sterre is 4 jaar en Jordi 6 jaar. Zij moeten er erg aan wennen dat ze nu o.a. twee huizen, twee tandenborstels, twee bedjes en twee leefsituaties hebben. Hun hoop dat de relatie tussen hun ouders weer goed wordt, hun angst dat de hele situatie hun schuld is, hun onvermogen om de emoties van hun ouders te begrijpen, het feit dat ze van allebei hun ouders houden, maken dat hun zekerheden in het leven en hun gevoel van geborgenheid op losse schroeven staan. Deze voor kinderen herkenbare situaties worden eenvoudig maar heel duidelijk via een kort verhaaltje besproken. Dit zijn aanknopingspunten voor een gesprek. Onder aan de pagina wordt de problematiek van het kind in een apart blokje uiteengezet voor ouders, zodat zij het beter zullen begrijpen. De eenvoudige zwart-witte lijnillustraties op elke bladzijde zijn krachtig en geven de emotie die een echtscheiding teweeg brengt, goed weer. De auteur is psychologe en ontving de Wilhelminaprijs voor de eerste therapeutische kinderboeken die zij maakte. De eenvoudig vormgegeven (ongewijzigde her)uitgave kan helpen bij de verwerking van deze emoties van kinderen en hun ouders. Onder begeleiding te gebruiken voor kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085605041 | 41 pagina's

Titel Van alles twee : over de betekenis van (echt)scheiding voor jonge kinderen
Auteur Martine Delfos
Secundaire auteur Sjeng Schupp
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Niño, 2021
Overige gegevens 41 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk: Bussum : Van Waarden, 2000 - Met literatuuropgave
ISBN 9789085605041
PPN 434035750
Rubriekscode 322.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding