Winteren
Boek

Winteren de kracht van rust en afzondering in moeilijke tijden (2021)/ Katherine May, vertaald [uit het Engels] door Ariane Schluter

Persoonlijk verslag van de donkere periodes die het leven onvermijdelijk kent, met aandacht voor herkenning en acceptatie.

Aanwezigheid

Recensie

Vroeg of laat wintert iedereen, zo stelt de Britse schrijfster en journalist Katherine May vast. Winteren kan ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen in iemands persoonlijk leven. Soms onverwacht sluimerend dan weer plotsklaps. Het maakt dat je je afgesloten voelt van de wereld, dat je belemmerd wordt in je vooruitgang of je voelt je afgewezen. Als ervaringsdeskundige weet May als geen ander wat winteren betekent. Op haar zeventiende maakte zij een diepe crisis mee met de nodige terugvallen. Al lezend reis je mee door het mentale en fysieke landschap van de auteur. Zonder één moment van zwaarte of pessimisme zijn het juist troostende teksten. En dat is wat May wil bereiken: herken en accepteer die donkere periodes die het leven onvermijdelijk kent. Persoonlijke verhalen wisselt zij af met cultuurhistorische, mythologische en psychologische facetten. De proloog begint in september en het eindigt met een epiloog in maart. Verstilling, verdieping en de rauwe randjes van het fenomeen winteren weeft de auteur op prachtige en openhartige wijze door de zinnen heen.

Specificaties

Nederlands | 9789046828854 | 254 pagina's

Titel Winteren : de kracht van rust en afzondering in moeilijke tijden
Auteur Katherine May
Secundaire auteur Ariane Schluter
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2021
Overige gegevens 254 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Wintering. - London : Riverhead Books, 2020
ISBN 9789046828854
PPN 433245190
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst