Ik kan levens redden
Boek

Ik kan levens redden (2021)/ tekst Eryl Nash, illustraties Ana Albero ; vertaling [uit het Engels] Joukje Akveld

Ontmoet 12 mensen die in diverse landen levens redden. Een brandweervrouw uit Engeland en een chirurg uit Pakistan vertellen (in de ik-persoon) wat ze zoal op een dag doen. Kijk ook welke materialen en vervoersmiddelen ze gebruiken. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Recensie

Maak kennis met 12 levensredders wereldwijd. Stap voor één dag in het leven van o.a. brandweervrouw Leonie uit Engeland, van bergredder Fabien uit Frankrijk, 'flying doctor' Andrew uit Australië en onderzoeker Jin uit China. In een vast format wordt de informatie aangereikt met voor elke vorm van levensredding een dubbelpagina. In het inleidende tekstblok op elke linkerbladzijde vertellen de hulpverleners in de ik-vorm over de verschillende werkzaamheden van één dag. Een getekende pasfoto van de levensredder en drie tekeningen (alle vrij schematisch) ondersteunen de tekst en verbeelden enkele van de werkzaamheden. De rechterpagina is voor bij het beroep passende 'instrumenten' - losse, getekende materialen, collega's en vervoersmiddelen, met woord/naam, op een achtergrond in één kleur. Dit bijna vierkante, informatieve prentenboek laat op speelse wijze het werk zien van helden die verschil maken. Waar bij de ene gebruiker de nadruk vooral op kijken, luisteren en vertellen ligt, kan de andere gebruiker de tekst zelf lezen en de brokjes informatie betekenis geven. Vriendelijke uitgave die in elke collectie past, zowel thuis als op school. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar, om zelf te lezen is een gevorderd leesniveau vereist.

Specificaties

Nederlands | 9789047628767

Titel Ik kan levens redden
Auteur Eryl Nash
Secundaire auteur Ana Albero ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een dag uit het leven van 12 helden - Vertaling van: Life savers. - Magic Cat Publishing Ltd, (c)2021
ISBN 9789047628767
PPN 432598847
Rubriekscode 430.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beroepen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Beroepen