Doe en denk als De Kleine Prins
Boek

Doe en denk als De Kleine Prins vrij, dromerig, vol verwondering, charmant, gul, eerlijk, vriendelijk.. ([2021])/ Stéphane Garnier, vertaling [uit het Frans]: Ingrid Buthod-Girard

Leer van de diepgaande levenslessen zoals die in De Kleine Prins beschreven worden de dromen van de huidige tijd te realiseren.

Aanwezigheid

Recensie

'Doe en denk als een kat' is de meest bekende van deze serie. De humor en luchtigheid van dat boekje zijn niet altijd terug te vinden in deze nieuwste schepping, waarin de auteur de levenslessen van De Kleine Prins vertaalt naar ieders persoonlijk leven en in alle toonaarden oproept de kleine prins in zichzelf te (her)ontdekken. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een uitspraak van De Kleine Prins zelf, nodigt je uit je kinderbril weer op te zetten, en de vertaalslag naar je huidige leven te maken. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn: vrijheid, verwondering, dromen, leerproces, vriendschap, eenzaamheid en twijfels. Een duidelijke ontwikkeling door de hoofdstukken heen heb ik niet kunnen ontdekken (al wordt het een reisdagboek genoemd) en de magie van het oorspronkelijke boek is grotendeels afwezig. Het is naar mijn mening iets te belerend. Mooi vormgegeven, beeldend vertaald, het maakt niet helemaal goed dat de inhoud weinig poëtisch is. Maar het boek vormt zeker een aanbeveling om 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) opnieuw te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789021582894 | 248 pagina's

Titel Doe en denk als De Kleine Prins : vrij, dromerig, vol verwondering, charmant, gul, eerlijk, vriendelijk..
Auteur Stéphane Garnier
Secundaire auteur Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 248 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Agir et penser comme Le Petit Prince. - Les Éditions de l'Opportun, (c)2021
ISBN 9789021582894
PPN 432215379
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst