Kerst met de Krijtjes
Boek

Kerst met de Krijtjes ([2021])/ Drew Daywalt, Oliver Jeffers ; vertaling [uit het Engels]: Mirjam Hoekstra

Teun is kerstkaarten aan het maken met zijn beroemde krijtjes. Dan wordt een enveloppe bezorgd met een kerstwens. En de dagen voor Kerstmis volgen meer brieven, cadeautjes en spelletjes. Vrijwel vierkant prentenboek met grappige kleurenillustraties en zes enveloppen met losse briefjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Teun is kerstkaarten aan het maken met zijn krijtjes. Maar dan wordt een enveloppe bezorgd, met een kerstwens van de ouders van het perzikkleurige krijtje. De volgende dag speelt Teun met de krijtjes buiten en als ze naar binnen gaan wordt de doos met kerstspullen uitgepakt. Er volgen meer enveloppen, met een recept voor kerstkoekjes, allerlei spelletjes en cadeautjes. Oblong, bijna vierkant prentenboek waarin we de voorbereiding voor het kerstfeest door Teun en zijn krijtjes meebeleven, tot aan de eenvoudige pop-up kerstboom aan het slot. Het verhaal is goed opgebouwd en leent zich voor interactief voorlezen (en spelen). Met echte, gevouwen brieven van de krijtjes die je uit hun enveloppen kunt halen, met daarbij spelletjes met materiaal dat je kunt uitdrukken uit een stukje dik papier en een dobbelsteen. Maar ook een poster waarop Gregorius heeft aangegeven waar hij op zijn reis allemaal is geweest (en waarop bekende gebouwen op geheel verkeerde continenten zijn getekend). Een heerlijk prentenboek voor uren lees-, kijk- en speelplezier. Van de krijtjes zijn al verschillende heel succesvolle prentenboeken verschenen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026153891

Titel Kerst met de Krijtjes
Auteur Drew Daywalt
Secundaire auteur Oliver Jeffers ; Mirjam Hoekstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, [2021]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 23 cm
Annotatie Bevat ook zes enveloppen met kaartjes, spelletjes en een poster - colofon vermeldt: tekst Drew Daywalt ; illustraties Oliver Jeffers - Vertaling van: The crayons' chrismas. - Penguin Random House LLC, (c)2019
ISBN 9789026153891
PPN 433327022
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Kleuren ; Post ; Spelen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands