De tovenaar in mijn schuur
Boek

De tovenaar in mijn schuur (september 2021)/ Simon Farnaby, vertaald [uit het Engels] door Mijke van Leersum ; geïllustreerd door Claire Powell

Merdijn de Wilde, een machtige magier uit de zesde eeuw, is verbannen naar de 21e eeuw. Rose (12), die allerlei problemen heeft thuis, verbergt hem in de schuur. In ruil daarvoor wil ze een toverdrankje, waarmee zij de talentenjacht op school kan winnen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Merdijn de Wilde, de machtigste der magiërs, is uit de zesde eeuw verbannen en terechtgekomen in de moderne tijd. Hij begrijpt niets van deze natuurloze wereld en wil dolgraag terugkeren naar zijn eigen eeuw om wraak te nemen op zijn aartsvijand. In deze verwarde toestand ontmoet hij Rose (12), een meisje met de nodige problemen thuis en op school. Merdijn vraagt haar om hulp; in ruil daarvoor wil Rose een toverdrankje, waarmee zij de talentenjacht op school kan winnen. Verrassend origineel verhaal vol humor, waarin aspecten van het moderne leven met de frisse blik van iemand uit een ander tijdperk worden bezien. Het boek speelt zich deels af in de middeleeuwen en deels in onze tijd. Merdijn begrijpt niets van een toilet binnenshuis, in auto's gaat hij overgeven en beeldbellen wijt hij aan zwarte magie. De misverstanden die daardoor ontstaan, zijn aparte taalgebruik en verkeerd uitgesproken woorden, geestige scènes en rijmpjes zorgen voor veel leesplezier. Ook cavia Bubbels (beste vriend van Rose) zorgt voor een vrolijke noot. De kleine stripachtige zwart-wittekeningen, verspreid opgenomen, zijn levendig. Eerste deel van de reeks 'De magische mislukkingen van Merdijn de Wilde'. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030507901 | 382 pagina's

Titel De tovenaar in mijn schuur
Auteur Simon Farnaby
Secundaire auteur Mijke van Leersum ; Claire Powell
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, september 2021
Overige gegevens 382 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The wizard in my shed. - London : Hodder Children's Books, (c)2021. - (The misadventures of Merdyn the wild)
ISBN 9789030507901
PPN 432139087
Genre sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Tovenaars ; Tijdreizen ; Schoolleven ; Eenoudergezin ; Audities
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De magische mislukkingen van Merdijn de Wilde
Boek

De magische mislukkingen van Merdijn de Wilde (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Simon Farnaby