Lego® Ninjago®
Boek

Lego® Ninjago® vriend of vijand? (juli 2021)/ geschreven door Marta Lesnak, vertaling [uit het Engels] door Billy Bones

De ninja's Kai en Nya van Lego Ninjago zitten opgesloten met de stammen van Geckles en Munces, die voortdurend ruzie maken. Kai en Nya proberen met spelletjes en muziek de vrede te bewaren. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig gebonden vierkant prentenboek over de bekende LEGO-Ninjago poppetjes met kleurrijke beelden uit de Amerikaans-Deense animatieserie. Tussendoor een paar regels tekst in duidelijke letters in contrasterende kleur en met ruim gebruik van hoofdletters en leestekens. Het verhaal komt uit het dertiende seizoen 'Master of the mountain', waarin de twee ninja's Kai en Nya opgesloten zitten met de stammen Geckles en Munces. Ze worden gek van de ruzies onderling en lossen dat verstandig op met spelletjes,dans en muziek en lekker eten. Maar dan krijgen ze zelf ruzie en lijken de rollen omgedraaid. De vertaling is inconsequent, 'Strong-grot' is niet vertaald, draak 'Verdriet-brenger' (Grief-bringer) dan weer wel. De Engelse titel 'frenemies' dekt de lading goed maar wordt kennelijk niet bekend geacht. Verhaal en film zijn bedoeld voor kinderen boven de 9 jaar, maar de bekendheid vooral van het speelgoed wordt ook gebruikt voor beginnende lezers, leeshaters en nu zelfs voorlezen. Voorkennis, ook van de statische legofiguurtjes, is wel nodig maar dat zal geen probleem zijn en vooral jongetjes zullen het graag pakken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508052

Titel Lego® Ninjago® : vriend of vijand?
Uniforme titel Vriend of vijand?
Auteur Marta Lesnak
Instelling /LEGO gruppe, Denemarken ; /Billy Bones, Amsterdam
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, juli 2021
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave onder licentie van de Lego Group - ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaling van: Lego® Ninjago® : frenemies. - LEGO Group, (c)2021
ISBN 9789030508052
PPN 432201106
Thematrefwoord Lego Ninjago ; Ruzies ; Eten
Taal Nederlands