Groene vingers toveren
Boek

Groene vingers toveren tuinieren voor kinderen ([2021])/ geïllustreerd door Aitch, geschreven door Kirsten Bradley ; vertaald [uit het Engels] door Tiny Fisscher

Wil je een voederbal voor vogels maken of een plantenbol die je kunt ophangen? Ruim 15 doetips rond bloemen, planten en dieren worden stap voor stap, met tekeningen, uitgelegd. Met kleurrijke illustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit doeboek wil jonge tuiniers nieuwsgierig maken om de natuur te ontdekken, want 'waar je ook woont, overal kan je natuur vinden, naar je toe halen, ervoor zorgen en ervan leren'. Zeventien hoofdstukken van twee pagina's geven doetips om bezig te zijn met de natuur door o.a. te zaaien in potten van papier, groenten te kweken of een zaadbol te maken. Eerst lees je wat je aan benodigdheden moet verzamelen (vaak wordt er gerecycled). Daarna leiden genummerde stap-voor-stap tekeningen met ondersteunde en duidelijke teksten je naar je eindproduct, dat meestal zonder hulp van volwassenen te bereiken is. Tussendoor staat in enkele hoofdstukken algemene informatie over tuinieren, planten en insecten. Een verklarende woordenlijst sluit de uitgave af. In de teksten zijn deze woorden helaas niet vetgedrukt. De omslagillustratie trekt de aandacht door de kleurrijke tekeningen die met tuinieren samenhangen. Deze tekeningen zorgen ook in het boek zelf voor veel plezier bij het doorbladeren. Aantrekkelijke uitgave voor kinderen die ervan houden met de natuur bezig te zijn. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789493228290

Titel Groene vingers toveren : tuinieren voor kinderen
Auteur Kirsten Bradley
Secundaire auteur Aitch" ; Tiny Fisscher
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2021]
Overige gegevens 52 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Easy peasy : gardening for kids. - Berlin : Die Gestalten Verlag GmbH & Co. KG
ISBN 9789493228290
PPN 433124709
Rubriekscode 638.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinieren
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinieren