Le meilleur reste à venir
DVD

Le meilleur reste à venir ([2021])/ un film de Matthieu Delaport et Alexandre de La Patellière

Door een misverstand denken twee beste vrienden dat de ander nog maar enkele maanden te leven heeft; ze besluiten die periode te benutten om nog een bucketlist af te werken.

Aanwezigheid

Recensie

Franse komedie (2019) van Matthieu Delaporte en Alexandre de La Patellière (samen: Le Prénom). Met Fabrice Luchini (Dans la maison), Patrick Bruel (Le Prénom) en Zineb Triki (Le Bureau des Légendes). Twee beste vrienden denken na een misverstand in het ziekenhuis dat de ander nog maar kort te leven heeft. Ze willen die periode benutten om nog allerlei wensen te realiseren. Beoordeling IMDb: 6.6. VPRO Cinema: 'Formulefilm die buddymovie met kankerdrama en roadmovie combineert (...) veel geklets, weinig wol en een lange reeks standaardverwikkelingen. Gespeeld door zestigers die om onnavolgbare redenen nadrukkelijk als vijftigers worden uitgevent' (2 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 4-8-'21): 'Weemoedig en komisch (...) Met de weemoed zit het wel goed, maar Franse humor blijft wennen (...) Die vergissing wordt tot vermoeiens toe opgerekt in het vaak houterige scenario, maar de acteurs blijven erin geloven en zorgen voor ontroerende momenten' (2 sterren). Dana Linssen (3-8-'21): 'Het razende tempo waarin dit in de eerste helft van de film gebeurt is aangenaam en grappig (...) Jammer dat de makers niet zoveel met psychologie hebben, en dat daardoor het tweede deel van de film meer bezig is met plotlijntjes aan elkaar knopen dan echte interesse in z'n hoofdpersonages heeft' (2 sterren).

Specificaties

Frans | 4013549119368

Titel Le meilleur reste à venir
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Matthieu Delaporte ; Alexandre de La Patellière ; Fabrice Luchini ; Patrick Bruel ; Zineb Triki
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Fabrice Luchini, Patrick Bruel, Zineb Triki. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Chapter 2, 2019
ISBN 4013549119368
PPN 434347604
Genre humoristische roman
Taal Frans