Vos & Konijn
Boek

Vos & Konijn (augustus 2021)/ Gergely Dudás

Vos en Konijn zijn vrienden. Ze gaan naar de kermis, naar het strand en een verrassingseiland. Ze kibbelen, maar steunen elkaar door dik en dun. Vijf verhalen in stripvorm. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verhalenbundel met vijf stripverhalen over de vrienden Vos en Konijn. Ze gaan samen naar de kermis, het strand en een verrassingseiland, ze slaan aan het tuinieren en bouwen een limonadekraampje. Konijn is de praktisch ingestelde van de twee, maar ziet vaak beren op de weg. Vos weet met zijn zorgeloosheid zijn vriend te overtuigen om wel op stap te gaan. Ze kibbelen en discussiëren, maar trekken elkaar ook door de lastige situaties heen. Vos houdt van woorden die met een v beginnen, Konijn noemt dan het woord vriend. In bijna elk verhaal komt Mus even langs, vooral bezig met eten. De dialogen zijn minder gevarieerd en talig dan bij 'Vos en Haas' van Sylvia Vanden Heede, de illustraties minder strak en sprankelend dan die van Thé Tjong-Khing. Voor wie die vergelijking niet wil maken, bieden de verhalen van Beth Ferry (in vertaling van Pim Lammers) over Vos en Konijn fijn leesplezier. Met slapstickachtige gesprekken tussen de vrienden, met een grapje aan het eind van elk verhaal, en met af en toe een lichte moraal. De strips van Gergely Dudás, die in het buitenland bekend is van zijn zoekplatenboeken, zijn grappig en verbeelden de emoties goed. Aardige instapverhalen in stripvorm over vriendschap. Eerste deel van een serie. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030507888 | 89 pagina's

Titel Vos & Konijn
Uniforme titel Vos en Konijn
Auteur Gergely Dudás
Secundaire auteur Beth Ferry ; Pim Lammers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, augustus 2021
Overige gegevens 89 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Vertaling Pim Lammers - Beeldverhaal - Vertaling van: Fox and Rabbit. - London : Abram Books for Young Readers, (c)2020
ISBN 9789030507888
PPN 432139044
Thematrefwoord Vossen ; Konijnen ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vos & Konijn
Boek

Vos & Konijn (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Gergely Dudás