Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
De binnenkant van mij
Boek

De binnenkant van mij (2021)/ door Bell Hooks, met illustraties van Chris Raschka ; eindredactie: Inge Marleen Swinkels

Hoe je er van buiten uit ziet is veel minder belangrijk dan hoe je van binnen bent: je huid is maar een laagje. Vriendschap en samenleven gaan pas goed als je naar binnen kijkt. Prentenboek met kunstzinnige kleurenillustraties en eenvoudige filosofische tekst, die uitnodigt om over door te praten. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe je er van buiten uit ziet is veel minder belangrijk dan hoe je van binnen bent. Je huid is slechts een bedekking en kan je verhaal niet vertellen. Als je wilt weten wie ik ben, moet je naar binnen komen en je hart wijd openen. Indrukwekkend prentenboek met een duidelijke boodschap: van binnenuit bestaan we allemaal uit echte geschiedenis, echte dromen en alles waarop we hopen. En als iedereen zichzelf kan zijn, 'kunnen we (z)onder ons laagje samen zijn.' Op elke spread zijn maar weinig woorden te vinden, die vaak als zin doorlopen op de volgende pagina, met daar tegenover een kleurrijke, vaak dynamische illustratie in een gemengde techniek. De illustraties bevatten weing details, ze zijn grotendeels opgebouwd uit kleurvakken. De boodschap wordt in de loop van het boek vaak herhaald, meestal in andere woorden, zonder echter moralistisch te worden. Het boek biedt een krachtige, actuele en tijdloze boodschap om van jezelf en anderen te houden, zonder vooroordelen vanwege ras of identiteit. De auteur won meerdere prijzen en de illustrator kreeg de Caldecott Medal. Het prentenboek zal het beste tot haar recht komen als het samen gelezen wordt of voorgelezen in de klas gevolgd door een gesprek. Een boek dat aanzet tot nadenken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083145525

Titel De binnenkant van mij
Auteur Bell Hooks
Secundaire auteur Chris Raschka ; Sayonara Stutgard ; Inge Marleen Swinkels
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : ROSE Stories, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Sayonara Stutgard. - Uitgave in samenwerking met Stichting Room for All - Vertaling van: Skin again. - Disney Book Group, 2004
ISBN 9789083145525
PPN 433889527
Thematrefwoord Identiteit ; Diversiteit ; Vooroordelen
Taal Nederlands