Superhelden knuffelen niet
Boek

Superhelden knuffelen niet (2021)/ Michael Catchpool, Emma Proctor

SuperSam vliegt rond en redt mensen van een ontsnapte tijger, een ontspoorde trein en andere gevaren die de gemene Grijze Schaduw heeft veroorzaakt. Sam voelt zich veel te stoer voor knuffels van zijn moeder, tot hij een keer niet kan slapen. Prentenboek met levendige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'SuperSam was wakker en klaar om te gaan. Hij had een drukke dag voor de boeg. Het is niet makkelijk om een superheld te zijn, snap je.' Als zijn moeder hem een knuffel wil geven, zegt Sam: 'Superhelden knuffelen niet!' Zijn moeder zegt dat hij in ieder geval zijn sjaal mee moet nemen, ook al wil hij dat niet. Maar de sjaal en later, het vest en de riem komen goed van pas als hij rondvliegt en mensen redt van een ontsnapte tijger, een ontspoorde trein, en een instortende brug over een woeste rivier; zaken die zijn aartsvijand de Grijze Schaduw op zijn geweten heeft. Maar als Sam 's avonds naar bed moet en mama het licht uitdoet, kan hij niet slapen. En er is dan maar één ding dat helpt! De kleurrijke paginagrote en kleinere karikaturale illustraties in gemengde techniek met o.a. inkt, acryl en collage met wisselende decors, zitten vol beweging en geven de emoties goed weer. Ze hebben weinig diepte en de personages kijken je aan. De eenvoudige beknopte en spannende tekst sluit hier goed bij aan. Aantrekkelijk herkenbaar prentenboek vol fantasie en avontuur, van de op diversiteit in inclusiviteit gerichte uitgverij Rose Stories. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083145501

Titel Superhelden knuffelen niet
Auteur Michael Catchpool
Secundaire auteur Emma Proctor ; Hassnae Bouazza
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rose Stories, 2021
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Hassnae Bouazza. - Tekst: Michael Catchpool, illustraties Emma Proctor - Vertaling van: SuperJoe does not do cuddles. - Lantana Publishing Ltd., 2021
ISBN 9789083145501
PPN 432154493
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Helden ; Knuffelen ; Fantasie
Taal Nederlands