Je ergste nachtmerrie
Boek

Je ergste nachtmerrie (2021)/ geschreven door Tommy Greenwald, geïllustreerd door Elisa Ferrari ; vertaling [uit het Engels]: Simone Ruitenbeek ; redactie: Mariëlle Heemskerk, Jana van de Hoek, Jetty Koster (chef), Nicole Streng ; aan deze editie werkten mee: Grafisch Goed, Babette Tierie (eindredactie)

Kwik, Kwek en Kwak gaan als gastleerlingen naar een school in Berlijn. Daar gebeuren vreemde dingen. Zo krijgen kinderen midden op de dag op het voetbalveld vreselijke nachtmerries. Kwik, Kwek en Kwak gaan op onderzoek uit. Verhaal met veel grote en kleine tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel in de nieuwe leesboekenserie 'Club Donald Duck Griezelbende'. In 200 bladzijden wordt een verhaal verteld waarin Kwik, Kwek en Kwak als gastleerlingen naar een school in Berlijn gaan. Daar beleven zij grappige en spannende avonturen. Zij onderzoeken hoe midden op de dag kinderen op een voetbalveld nachtmerries krijgen. De illustraties zijn dus niet in stripvorm, maar de tekeningen vormen samen met de tekst wel een geheel. Deze tekst wordt weergegeven in veel verschillende lettertypes: groot en klein, kleur en zwart. Het taalgebruik ademt de sfeer uit van de bekende Donald Duck-strips. Aan het eind van het boek wordt al vermeld dat het volgende deel zich in Frankrijk zal afspelen. Elk deel is afzonderlijk van elkaar te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463055918 | 201 pagina's

Titel Je ergste nachtmerrie
Auteur Tommy Greenwald
Instelling /The Walt Disney Company
Secundaire auteur Elisa Ferrari ; Simone Ruitenbeek ; Mariëlle Heemskerk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hoofddorp : DPG Media Magazines B.V., 2021
Overige gegevens 201 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels - Colofon vermeldt: (c)2021 Disney
ISBN 9789463055918
PPN 434473405
Genre griezelverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Angstdromen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Club Donald Duck griezelbende
Boek

Club Donald Duck griezelbende (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend