De slimste vogelgids
Boek

De slimste vogelgids alle wintervogels van Belgie en Nederland (september 2021)/ Jan Rodts, tekeningen (vogelsilhouetten) Joris De Raedt

Gids voor het determineren van 181 jaar-/standvogels en regelmatige wintergasten en doortrekkers die in Belgie en Nederland in de herfst/winter voorkomen, ingedeeld op lichaamsgrootte.

Aanwezigheid

Recensie

Deze 'wintereditie' van 'De slimste vogelgids' doet zijn naam eer aan. Net zoals in de 'zomereditie', 'De slimste vogelgids : alle regelmatige broedvogels van België en Nederland'* bevat het boek, naast een algemene inleiding, alle gegevens die nodig zijn om een vogel in Nederland en België op naam te brengen op een, zeker voor beginners, logische en eenvoudige wijze. De vogels zijn - anders dan in veel andere gidsen - ook nu weer gerangschikt op grootte en iedere vogelbeschrijving gaat vergezeld van twee erg duidelijke kleurenfoto's, waarop onderscheidende herkenningspunten met streepjes en tekst aangegeven staan. Daarbij bevat deze editie alleen de 181 jaar-/standvogels, wintergasten en doortrekkers die in de herfst/winter te zien zijn, en als de vogel een duidelijk winterkleed heeft, zijn de foto's daarop aangepast. In de begeleidende teksten staan o.a. gegevens over lengte, spanwijdte, gewicht, de naam in vijf talen, een tijdbalk, enkele algemene gegevens en informatie over o.a. habitat, voedsel, nestvoorkeur, eieren, stand- of trekvogel en met welke vogel verwarring kan ontstaan. Uiterst zeldzame dwaalgasten zijn niet opgenomen. Een uitstekende winterveldgids voor (beginnende) vogelaars in Nederland en België. Met registers, verklarende woordenlijst en literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789089249647 | 426 pagina's

Titel De slimste vogelgids : alle wintervogels van Belgie en Nederland
Auteur Jan Rodts
Secundaire auteur Joris De Raedt
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Uitgeverij Houtekiet, september 2021
Overige gegevens 426 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Wintereditie - Met register
ISBN 9789089249647
PPN 434303089
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Winter; Nederland; Determineren; Gidsen ; Vogels; Winter; België; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels