Onbeantwoorde verliefdheden
Boek

Onbeantwoorde verliefdheden ([2021])/ Stevie van Zandt, m.m.v. Ben Greenman ; vertaald [uit het Engels] door Rob de Ridder ; met een voorwoord van Leon Verdonschot

Autobiografie van de Amerikaanse gitarist, songwriter, arrangeur, producer en politiek activist Stevie van Zandt, o.a. bekend als gitarist in de E Street band van Bruce Springsteen.

Aanwezigheid

Recensie

Bij de gemiddelde muziekliefhebber zal er bij het horen van de naam Stevie van Zandt niet direct een belletje gaan rinkelen. Als dat wel het geval is dan zal hij vooral geassocieerd worden als gitarist in de E Street Band van Bruce Springsteen. Deze lijvige autobiografie laat echter zien dat hij ook een interessante sympathieke persoonlijkheid en een boeiende verteller is met een scherpe kijk op de dynamiek van de muziekindustrie, niet alleen vanuit het perspectief van muzikant maar ook als producer, radiopresentator, politiek activist, geëngageerd songwriter en als iemand met een unieke visie op hoe de geschiedenis van popmuziek te onderwijzen. Zijn herinneringen zijn doorweven met milde zelfspot en humor, waarbij hij eerlijk is over zijn tekortkomingen en fouten. In zijn ervaringen als acteur in o.a. de Sopranos zien we ook de veranderingen weerspiegeld, die zich voltrokken in de wereld van Hollywood en tv. Verder is steeds zijn voorliefde voelbaar voor de Britse bands die in de jaren zestig opkwamen en was streven naar roem nooit zijn eerste drijfveer.

Specificaties

Nederlands | 9789021426723 | 454 pagina's

Titel Onbeantwoorde verliefdheden
Auteur Stevie Van Zandt
Secundaire auteur Ben Greenman ; Rob de Ridder ; Leon Verdonschot
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, [2021]
Overige gegevens 454 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen - foto's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Unrequited infatuations. - Hachette Books, (c)2021
ISBN 9789021426723
PPN 433356626
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Van Zandt, Steven; Autobiografieën
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Van Zandt