Naar school
Boek

Naar school (2021)/ Rüdiger Bertram, met tekeningen van Heribert Schulmeyer ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Kai (6, ik-persoon) gaat voor het eerst naar groep 3. Zijn vriend Coolman gaat mee. Alleen Kai ziet Coolman. Coolman doet van alles wat niet mag. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kai (6, ik-persoon) gaat voor het eerst naar groep drie, samen met zijn beste vriend Coolman. In vijf hoofdstukjes wordt verteld hoe die eerste schooldag eruit ziet. Het bijzondere van Coolman is dat hij voor de andere kinderen niet zichtbaar is, wat leidt tot hilarische taferelen. Zo probeert Coolman Kai tegen te houden wanneer hij in groep de Kikkers wordt geplaatst en niet in de Hazen, zoals Coolman wil. En wanneer de leerlingen hun naam moeten opschrijven, adviseert hij Kai een andere naam op te schrijven; handig in geval van straf. Kai heeft het reuze naar zijn zin op school in tegenstelling tot Coolman. Die wil alleen nog maar mee als hij meer grappen mag uithalen. Grappig verhaal op AVI-E3, voorzien van duidelijke letters met veel ruimte ertussen, met hoofdletters en leestekens. Elk verhaal beslaat zes tot zeven pagina's. De vrolijke, kleurrijke illustraties versterken de tekst en vullen deze verder aan. Aantrekkelijk, uitnodigend omslag. Derde deel uit de subreeks 'Coolman en ik'* en van de reeks 'Ankertjes' voor kinderen die starten met lezen. Kai is als 12-jarige jongen ook de hoofdpersoon in een leesserie (2011-2012) met dezelfde titel maar dan voor oudere kinderen. Ook verkrijgbaar als meeluisterboek**. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524025 | 42 pagina's

Titel Naar school
Uniforme titel Naar school!
Auteur Rüdiger Bertram
Secundaire auteur Heribert Schulmeyer ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 42 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: Naar school! - Vertaling van: Ab in die Schule! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2015. - (Coolman und ich)
ISBN 9789463524025
PPN 432955054
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Fantasievriendjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Coolman en ik
Boek

Coolman en ik (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Rüdiger Bertram
Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend