Wat als de wind komt?
Boek

Wat als de wind komt? (2021)/ Pamela Butchart & Kate Hindley, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Olivier maakt zich over van alles zorgen. De wind vindt hij pas echt eng. Madelief is nooit ergens bang voor. Zij wil graag samen buiten spelen, ook al waait het heel hard. Maar dan ontdekt Olivier dat wind misschien toch een beetje leuk kan zijn. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Olivier maakt zich altijd zorgen en is bang voor loslopende dino's, sokken die niet bij elkaar passen, dat er iets mis kan gaan als je een banaan met bruine vlekken eet, kwaadaardige eekhoorns en vooral de wind! Madelief is nergens bang voor, want wat is nu het ergste dat kan gebeuren? Als Madelief op een winderige dag buiten wil spelen en Olivier haar wil redden wordt hij door een windvlaag de lucht ingeblazen. Wat volgt is een spannend avontuur dat hij overleeft én hem afhelpt van zijn angsten. Zodanig dat hij nóg zo'n avontuur wil! Mooi vormgegeven, vierkant prentenboek dat het thema 'bang zijn voor alles' op luchtige wijze belicht en ruimte laat voor gesprek, eigen ervaringen en een situatie (durven) ondergaan. De compacte voorleestekst is doeltreffend en pakkend - de prachtige collageachtige prenten zijn een mix van tekstondersteuning, humor en herkenbaarheid, met twee hoofdpersonen die meteen je hart stelen. Olivier en Madelief: de ene keer ben je de angsthaas, de andere keer de held - niets menselijks is hen (ons!) vreemd. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774028

Titel Wat als de wind komt?
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Kate Hindley ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst Pamela Butchart & illustraties Kate Hindley - Vertaling van: Jeremy worried about the wind. - Londen : Nosy Crow Ltd, (c)2020
ISBN 9789025774028
PPN 430418574
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Angsten ; Wind ; Piekeren ; Moed
Taal Nederlands