Een zwaluw in de winter
Boek

Een zwaluw in de winter (2021)/ Timothée de Fombelle, met illustraties van Thomas Campi ; vertaald [uit het Frans] door Eef Gratama

Een eenzame vrachtwagenchauffeur, een jonge vluchteling uit Congo en zwaluw Gloria zijn alle drie op weg naar het winterse noorden. Op kerstavond komen hun levens op een bijzondere manier bij elkaar. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit korte winterverhaal komen tijdens kerstavond op een bijzondere manier de levens bij elkaar van Freddy, een eenzame vrachtwagenchauffeur, een jonge Congolese vluchteling op weg naar een beter leven in Engeland en Gloria de zwaluw. Elk najaar volgde Gloria haar instinct en vloog naar Afrika, waar jaren geleden een jongen haar leven had gered. Maar dit keer vliegt ze in december in omgekeerde richting naar het winterse noorden. Onder haar ziet ze verwoeste steden en mensen op de vlucht. Freddy heeft inmiddels te horen gekregen dat hij geen vracht hoeft af te leveren en gaat naar zijn huis. Hij heeft al honderd dagen niemand gesproken maar gelukkig komt daar op deze kerstavond een eind aan. Sprookjesachtig verhaal over vriendschap, hoop en verlangen naar een betere toekomst. Uit het verhaal spreekt warmte en de prachtige, sfeervolle kleurenillustraties en de winterse omslagtekening versterken dit. De tekst is in een vrij kleine letter gedrukt op wat glanzend papier. Bijzonder mooi verzorgde uitgave in klein formaat, met een ruime bladspiegel. Een verhaal dat de lezer aan het denken zet en aanleiding biedt om met kinderen over door te praten. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045124834 | 54 pagina's

Titel Een zwaluw in de winter
Auteur Timothée de Fombelle
Secundaire auteur Thomas Campi ; Eef Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Quelqu'un m'attend derrière la neige. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, 2019
ISBN 9789045124834
PPN 433357223
Genre kerstverhaal - sociale roman
Thematrefwoord Kerstmis ; Vluchtelingen ; Vogeltrek ; Eenzaamheid
Taal Nederlands