De Elfkins
DVD

De Elfkins een klein bakfestijn ([2021])/ regie Ute von Münchow-Pohl

Het Elfkin-meisje Helvi woont onder de grond in Keulen. Ze gaat op ontdekkingstocht in de mensenwereld. Kan ze banketbakker Theo helpen om zijn zaak te redden? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm van Ute von Münchow-Pohl (De hazenschool; Raafje met de rode sok), geïnspireerd op de Keulse legende van de Heinzelmännchen. Deze wezentjes hielpen volgens het volksverhaal 's nachts de inwoners van Keulen met het harde werk, totdat ze uit boosheid over de nieuwsgierigheid van een vrouw voorgoed verdwenen. In het filmverhaal leven deze 'Elfkins' onder de grond en werken nog steeds hard. Elke Elfkin heeft zijn eigen talent, maar het opgewekte meisje Helvi is nergens handig in en gaat daarom tegen de zin van de oudere Elfkins op ontdekkingstocht in de mensenwereld. Samen met haar vriendjes Kipp en Butz komt ze terecht bij de norse banketbakker Theo, die zijn kleine bakkerij dreigt kwijt te raken aan een grote zakenman die smakeloze waar verkoopt. Helvi besluit Theo te helpen om zijn bakkerij te redden, maar dan moet ze eerst leren bakken. De drie Elfkins zorgen voor veel chaos, maar langzamerhand raakt Helvi bevriend met Theo. Patricia Smagge (cinemagazine.nl) schrijft dat de film er ondanks het bescheiden budget prima uitziet. Ze ziet een lieve, charmante film met een voorspelbaar verhaal, met teveel bijfiguren en een duidelijke, maar niet té aanwezige boodschap over talent en eigenwaarde. Winnaar van de Bayerische Filmpreis voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414937033812

Titel De Elfkins : een klein bakfestijn
Uniforme titel Die Heinzels : Rückkehr der Heinzelmännchen A piece of cake
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ute von Münchow-Pohl ; Buddy Vedder ; Pip Pellens ; Wim Opbrouck
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (76 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Buddy Vedder, Pip Pellens, Wim Opbrouck. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Duitsland : Akkord Film, 2019 - Oorspronkelijke titel: Die Heinzels : Rückkehr der Heinzelmännchen
ISBN 5414937033812
PPN 43440702X
Genre sprookjes
Thematrefwoord kabouters ; Hulpvaardigheid ; Bakkers ; Zelfvertrouwen
Taal Nederlands