De Flummels
DVD

De Flummels ([2021])/ directed by David Silverman

Ed en Op zijn Flummels, pluizige beestjes in de vorm van een donut. Via een tijdportaal reizen ze van Galapagos, 1835, naar hedendaags Shanghai. Kunnen ze verhinderen dat de Flummels uitsterven? Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Chinees-Amerikaanse animatiefilm van David Silverman (The Simpsons movie). Het verhaal begint in 1835 op de Galapagoseilanden waar de Flummels wonen, pluizige beestjes in de vorm van een donut. Broer en zus Ed en Op zijn buitenbeentjes en komen na een onhandige actie van Op via een tijdportaal terecht in hedendaags Shanghai. Ze zijn onder de indruk van het moderne leven, maar ontdekken tot hun schrik dat de Flummels intussen zijn uitgestorven. Lukt het hen de loop van de geschiedenis te veranderen? De recensenten geven 2 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 7-7-'21): '(...) Volop fantasierijk en energiek gedoe, kortom, maar helaas zonder ziel. Een voortdurend bombardement van drukke actie en melige zelfspot maken het lastig De Flummels te omarmen. (...)' Dana Linssen (NRC 6-7-'21: '(...) goedbedoelde film met een vleugje milieubewustzijn (...). Op de plek van dat gat had een hart kunnen zitten.' Kidsweek (10-7-'21): '(...) een hysterische tijdreis (...) ook het gat dat deze donutdieren in hun buik hebben, biedt veel ruimte voor flauwe geintjes. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 5412370803900

Titel De Flummels
Uniforme titel Extinct
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Silverman ; Birgit Schuurman ; André Dongelmans ; Joost Bouhof
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Birgit Schuurman, André Dongelmans, Joost Bouhof. - Engels, Nederlands of Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Timeless Films, 2021 - Oorspronkelijke titel: Extinct
ISBN 5412370803900
PPN 434412961
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Bedreigde dieren ; Tijdreizen
Taal Engels