Loofpoels wens
Boek

Loofpoels wens ([2021])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Ans van der Graaff

Medicijnkat Loofpoel is verliefd geworden op WindClan-krijger Kraaiveder. Van haar clan mag ze geen kittens krijgen. Kan Loofpoel haar kittens verborgen houden voor de clan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de uitgebreide serie 'Warrior cats', geschreven door een groep van zes auteurs, verschijnt ook een serie novellen. Deze 'mini-avonturen' zijn los te lezen, maar aanvullend op de verhalen in de series. Hoofdpersoon in het zevende deel is medicijnkat Loofpoel. In elf korte hoofdstukken worden de belevenissen van Loofpoel en haar zus Kwiklicht, maar ook de andere katten van de verschillende clans, verteld. Een medicijnkat zoals Loofpoel mag van haar clan geen kittens krijgen. Nu is ze verliefd geworden op Windclankrijger Kraaiveder en probeert met hulp van haar zus Kwiklicht haar kittens voor de clan verborgen te houden. Voorin worden de verschillende clans en de katten voorgesteld. Het avontuur wordt vanuit het oogpunt van Loofpoel verteld. Er zijn geen illustraties buiten het omslag (met spiegelende kattenogen) en de tekens van de clans bij ieder hoofdstuk. Nogal letterlijk vertaald uit het Amerikaans. Eerder verschenen als vergelijkbaar mini-avontuur onder meer 'Roodstaarts schuld' (2020) en 'Miststers voorteken'* (2021). Technisch (korte zinnen, eenvoudig taalgebruik) en inhoudelijk (dierenleven) gericht op lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249745 | 121 pagina's

Titel Loofpoels wens
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ans van der Graaff
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2021]
Overige gegevens 121 pagina's - 18 cm
Annotatie Bovenaan titelpagina en op omslag: "Mini Avontuur" - Vertaling van: Leafpool's wish. - Working Partners Limited, (c)2014
ISBN 9789059249745
PPN 434779318
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter