David Bowie
Boek

David Bowie ([2021])/ Maria Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Ana Albero ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Als kind luisterde David veel naar muziek en schreef hij liedjes. Samen met zijn beste vriend begon hij een bandje. Hij droeg altijd opvallende outfits, en werd wereldberoemd. Prentenboek over het leven en werk van David Bowie (1947-2016). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Recensie

David Bowie is een ster in de muziekgeschiedenis en was voor velen een inspiratiebron. Volwassenen zullen hem kennen, maar jongere kinderen waarschijnlijk niet of minder goed. Middels deze uitgave uit de serie 'Van klein tot groots' zullen kinderen hem leren kennen. Het boek (iets kleiner dan A4-formaat) gaat over zijn leven. Het beschrijft in grote lijnen zijn levensloop: van zijn jeugd en zijn liefde voor buitenaardse wezens, tot aan zijn eerste band en uiteindelijk zijn grote roem. De paginavullende prenten, gedrukt op stevig en ietwat stroef papier, zijn prachtig. De kleuren zijn helder maar rustig, de afbeeldingen zijn gestileerd doch natuurgetrouw. Ze ondersteunen de tekst (maximaal vier regels per dubbele pagina) perfect. Het boek eindigt met een korte biografie gericht aan volwassenen. De serie 'Van klein tot groots' laat jonge kinderen kennis maken met belangrijke personen uit de wereldgeschiedenis. Zo verschenen er ook informatieve prentenboeken over o.a. Anne Frank, Astrid Lindgren en Coco Chanel. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051168778

Titel David Bowie
Auteur Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Ana Albero ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2021]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: David Bowie. - Barcelona : Alba Editorial, (c)2019. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051168778
PPN 433473517
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bowie, David
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Bowie

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend