Mabel Mooiweer en de minipiraten
Boek

Mabel Mooiweer en de minipiraten ([2021])/ Noora Kunnas, geïllustreerd door Teemu Juhani ; vertaling [uit het Fins]: Annemarie Raas ; redactie en productie: Vitataal

Lily en Micky moeten bij hun oom logeren omdat hun ouders op zakenreis gaan. Oom Jim is saai en heeft een hekel aan kinderen. Maar samen met buurvrouw Mabel Mooiweer en haar bijzondere vrienden belanden ze in een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lily en Micky moeten bij hun oom logeren omdat hun ouders op zakenreis gaan. Ze vinden het vreselijk, want oom Jim heeft een hekel aan kinderen en ze mogen he-le-maal niets! Alle spullen moet in de koffer blijven, 's nachts worden ze opgesloten in de logeerkamer, ze mogen nergens mee spelen, zelfs niet lezen en als ontbijt krijgen ze alleen droge crackers. Gelukkig woont Mabel Mooiweer naast oom Jim. Hij vindt haar vreselijk en denkt dat ze een dief is, maar ze is heel aardig voor Micky en Lily. Ook heeft ze bijzondere vrienden: Pedro, een haan die kleren draagt, en de piraat Houtebeen-Vonhumbel die meedoet met de jaarlijkse bloemschikwedstrijd. Hij heeft de oude bemanning van zijn schip in 3D uitgeprint, mini-piraatjes dus. Door een ongelukje gebeurt er iets heel vreemds en belanden ze met z'n allen in een heel spannend avontuur. Vrolijk en grappig verhaal met veel fantasie. De spanning wordt goed opgebouwd. De schrijfstijl is vlot en goed op de doelgroep afgestemd. De sporadische zwart-witillustraties zijn gedetailleerd en grappig. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319916 | 154 pagina's

Titel Mabel Mooiweer en de minipiraten
Uniforme titel Mabel Mooiweer
Auteur Noora Kunnas
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Teemu Juhani ; Annemarie Raas
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 154 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Salmanterin terttu ja minimerirosvot. - Otava, 2019
ISBN 9789048319916
PPN 433245611
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Logeren ; Magie ; Wedstrijden
Taal Nederlands