Pindakaas en Kwal
Boek

Pindakaas en Kwal (oktober 2021)/ Ben Clanton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Narwal eet het liefst alleen maar wafels. Maar op een dag verleidt Kwal hem om een pindakoekje te eten. Zo ontdekt hij een nieuwe liefde: pindakaas! Zelfs zijn naam wil hij veranderen in Pindakaas. Grappige verhalen in stripvorm met weetjes over dieren in de zee. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Narwal is gek op wafels. Op een dag komt zijn beste vriend Kwal erachter dat Narwal nog nooit iets anders heeft gegeten dan wafels. Kwal haalt Narwal over om een pindakaaskoekje te eten. Narwal laat zich niet gemakkelijk overhalen, maar uiteindelijk proeft hij van het pindakaaskoekje. Een wereld gaat voor Narwal open. Vanaf dat moment wil Narwal niets anders meer eten dan pindakaas. Kwal probeert ondertussen Narwal te redden van zijn knotsgekke ideeën. Het verhaal is luchtig en zit vol grapjes. De karakterschets van de ietwat naïeve Narwal is hilarisch. Hij lijkt met zijn bijzonder lange slagtand op een walvisversie van een eenhoorn en zijn beste vriend is een kwal. Kwal is zijn slimmere en kritische tegenpool, die de juiste vragen stelt. Het verhaal is in stripvorm en wordt aangevuld met weetjes over dieren in de zee. De voornamelijk gele en blauwe illustraties zijn niet gedetailleerd en bestaan uit simpele duidelijke lijnen. Het verhaal heeft niet meer nodig. De vrolijke sfeer ontstaat door de interactie tussen de personages. De titel is een verwijzing naar de in de VS populaire combinatie van pindakaas en jam. Vertaling van 'Peanut butter and Jelly'* (2019). Derde deel, na 'Supernarwal en kwalkampioen'**, maar prima zelfstandig te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249707 | 64 pagina's

Titel Pindakaas en Kwal
Uniforme titel Narwal Pindakaas en Kwal
Auteur Ben Clanton
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens, oktober 2021
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titel op omslag: Narwal pindakaas en kwal, waarbij het woord Narwal is doorgestreept - Vertaling van: Peanut Butter and Jelly. - Canada : Tundra Books, 2018. - (A narwhal and jelly book ; 3)
ISBN 9789059249707
PPN 434412538
Genre avonturenroman - stripverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Eten ; Zeedieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Narwal en Kwal
Boek

Narwal en Kwal (2021-...)

vol. 3
Uitgeleend
Ben Clanton