Pien Vermeer en de Getekende Stad
Boek

Pien Vermeer en de Getekende Stad (oktober 2021)/ geschreven en geïllustreerd door Rob Biddulph, vertaald [uit het Engels] door Willem Jan Kok

Pien mist haar vader enorm, sinds hij plotseling is verdwenen. Samen konden ze altijd geweldig tekenen. Dan vindt Pien een wonderlijk potlood, dat toegang geeft tot een bijzondere wereld. Heeft dit met haar vader te maken? Samen met haar zusje en vriend Ollie gaat Pien op zoek. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds Piens vader een aantal maanden geleden is verdwenen, is thuis niets meer hetzelfde. Ze zit op een nieuwe school waar geen ruimte is voor creativiteit en haar moeder werkt alleen maar. Met haar vader deelde Pien haar voorliefde voor tekenen, en ze mist hem enorm. Dan vindt ze een wonderlijk potlood, waarmee ze een poort naar een andere wereld blijkt te kunnen tekenen. Ze komt terecht op een magische plek, waar alle creativiteit vandaan komt. Algauw vindt ze daar een aanwijzing over haar vader, maar ze ontdekt ook dat deze wereld bedreigd wordt: alle creativiteit dreigt te worden uitgegumd! Samen met haar vriend Ollie en kleine zusje begint ze een gevaarlijke zoektocht. Een spannend avontuur over gemis, vriendschap, vindingrijkheid en creativiteit, dat soepel en fantasievol is geschreven en waarin allerlei bijzondere personages worden opgevoerd. Verzorgde uitgave die speels is vormgegeven en uitbundig geïllustreerd, waarin de lezer terloops kennismaakt met diverse kunstenaars en tekenstijlen. Eerste deel in een serie. Met verklarende namenlijst achterin van bekende kunstenaars. De Britste auteur/illustrator begon in 2020 met online tekenworkshops voor ouders met kinderen tijdens de lockdown, #Draw with Rob, waarmee hij een Guinness World Record behaalde. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850858 | 377 pagina's

Titel Pien Vermeer en de Getekende Stad
Auteur Rob Biddulph
Secundaire auteur Willem Jan Kok
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, oktober 2021
Overige gegevens 377 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Peanut Jones and the Illustrated City. - London : Macmillan Children's Books, (c)2021
ISBN 9789463850858
PPN 430588976
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Verdwijningen ; Tekenen ; Kunstenaars ; Magie
Taal Nederlands