Terug in de tijd
Boek

Terug in de tijd uitvindingen die de wereld veranderden ([2021])/ Clive Gifford; illustraties van Anne Wilson, vertaling [uit het Engels]: Lisa van der Sluijs ; eindredactie: Mary Waaijer

Hoe zag de wereld eruit zonder smartphones, internet, tv en vliegtuigen? Lees ook welke uitvindingen de wereld hebben veranderd, zoals de computer en antibiotica. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe zag de wereld eruit zonder smartphones, internet, tv, vliegtuigen? Dit boek reist met ons mee terug in de tijd. Het laat ons zien hoe mobiele telefoons in ons leven kwamen en zich ontwikkelden tot smartphones. Hoe we informatie konden opzoeken voor de uitvinding van de computer. Hoe toen alles op papier werd vastgelegd en bewaard moest worden. En wat te denken van de medische zorg? Voor de uitvinding van de antibiotica had je nauwelijks overlevingskansen bij ernstige infecties. Onderwerpen als vervoer, medische zorg, communicatie, huishoudelijke hulpmiddelen, boekdrukkunst en nog veel meer worden in korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde behandeld. Uitvindingen die de wereld hebben veranderd. Leuk dat het een reis terug in de tijd is maar jammer dat er niet boven elk onderwerp een tijdlijn staat. Misschien was het nog overzichtelijker geweest als er via thema's was gewerkt. Er staan veel getekende kleurenillustraties in het boek maar ook daar had meer mee gedaan kunnen worden. Moderne afbeeldingen tegenover afbeeldingen van lang geleden bijvoorbeeld. Achterin de uitgave (A4-formaat) zijn een register en tijdlijn opgenomen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086648115 | 64 pagina's

Titel Terug in de tijd : uitvindingen die de wereld veranderden
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Anne Wilson ; Lisa van der Sluijs ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Backward science. - Quarto Publishing plc, (c)2020
ISBN 9789086648115
PPN 433130393
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen