Mijn dikke vette zombiegoudvis. 2
Boek

Mijn dikke vette zombiegoudvis. 2 ([2021])/ Mo O'Hara, vertaald [uit het Engels] door Anne Douqué

Tom (ik-persoon) heeft een goudvis gered uit handen van zijn gemene grote broer. De goudvis is nu een zombiegoudvis. Twee verhalen over Tom en zijn beste vriend Pradeep en hun broers Mark en Sanj. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen.Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom en Pradeep beleven twee nieuwe avonturen met hun zombiegoudvis Frankie. In het eerste verhaal gaan ze voor het eerst met hun vaders mee op een weekendje weg en belanden op zee met Toms oudere broer 'kwaadaardige professor' Mark, Frankie en een kwaadaardige aal. De jongens doen er alles aan om de snode plannen van Toms broer te dwarsbomen en Frankie te redden. In het tweede verhaal doen Tom en Pradeep mee aan het schooltoneelstuk, maar weer blijkt de professor een kwaadaardig plan te hebben. De vrienden zijn energiek, heldhaftig en laten soms het een en ander naar hun hoofd stijgen, maar zijn er uiteindelijk voor elkaar. Het verhaal blijft continu spannend en elk hoofdstuk eindigt met een dramatische situatie. Het taalgebruik is gemakkelijk en de tekst zit boordevol humor. Zo praten Tom en Pradeep met hun blikken en vertaalt Tom die als verteller aan de lezer. Er zijn ook verwijzingen naar bekende fictieve personages zoals Scooby Doo en Batman. De zwart-witillustraties vullen het verhaal op humoristische wijze aan en onderin is een animatie te zien door te flippen. Tweede boek in de reeks 'Mijn dikke vette zombiegoudvis'*, met dezelfde titel alleen een oplopend nummer, met opnieuw twee gebundelde verhalen. Er zijn in het Engels al zes delen verschenen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048860449 | 176 pagina's

Titel Mijn dikke vette zombiegoudvis. 2
Auteur Mo O'Hara
Secundaire auteur Anne Douqué ; Marek Jagucki
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2021]
Overige gegevens 176 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties: Marek Jagucki - Vertaling van: My big fat zombie goldfish: the seaquel. - Feiwel and Friends, 2013
ISBN 9789048860449
PPN 433130814
Genre humoristische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Broers ; vissen ; Monsters ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn dikke vette zombiegoudvis
Boek

Mijn dikke vette zombiegoudvis (2021-...)

vol. 2
Uitgeleend
Mo O'Hara