Het dikke boerderijboek
Boek

Het dikke boerderijboek ([2021])/ Franceschelli/Peskimo

Twee kinderen maken het hele jaar van alles mee op de boerderij. Ze bezoeken de dieren, plukken appels, versieren pompoenen en voeren 's winters de vogels. In de lente worden lammetjes geboren en zomers wordt er gehooid. Dik, blokvormig hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen, flappen en in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In dit hardkartonnen blokboek worden twee kinderen gevolgd die vertellen wat er gedurende de verschillende seizoenen op een boerderij te doen en te beleven is. Het vuistdikke boek bevat bladzijden die in vorm zijn gesneden, uitsparingen hebben en/of op verschillende manieren uitklapbaar zijn. Op de kleurrijke illustraties is veel te zien en er valt dan ook veel over de afbeeldingen te vertellen. Leuk is het muisje, dat overal opduikt en waar (samen) naar gezocht kan worden. Als vanzelfsprekend wordt een inclusieve samenleving getoond: de kinderen hebben een verschillende huidskleur, opa's en oma's participeren, op de markt is een man in een rolstoel te zien. De beknopte tekst staat in kapitalen en vet gedrukt in de afbeeldingen. Peuterboeken met flappen zijn vaak erg kwetsbaar, maar hier zijn ze mooi en stevig uitgevoerd. Aantrekkelijk boek voor peuters en kleuters, om samen mee aan de slag te gaan. In dezelfde uitvoering verschenen eerder een dik dinoboek, bouwboek en stadsboek en nu ook 'Het dikke boek vol liefde'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616739

Titel Het dikke boerderijboek
Auteur Christopher Franceschelli
Instelling /Peskimo
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books NV, [2021]
Overige gegevens 68 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Tekst: Christopher Franceschelli, illustraties: Harry N. Abrams/Peskimo. - Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: Farm block. - New York : Harry N. Abrams, 2019
ISBN 9789492616739
PPN 43407330X
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands