14 muisjes vieren de herfst
Boek

14 muisjes vieren de herfst ([2021])/ Iwamura Kazuo

Opa, oma en papa Muis gaan paddenstoelen en ander lekkers zoeken in het bos. Oma let op de tien muizenkindertjes die verstoppertje spelen. Iedereen is gevonden, maar waar is Sjefke? Prentenboek met gedetailleerde sfeertekeningen in zachte herfsttinten met zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot stevig prentenboek geheel in de sfeer van een herfstbos. De illustraties in zachte herfsttinten laten vooral blaadjes, takken en paddenstoelen zien waartussen de familie muis verstoppertje speelt. Tussendoor wordt ook gevraagd om iets te zoeken. Door het succes van de vele boeken over de 14 muisjes wordt misschien verondersteld dat ze bekend zijn; pas op het einde worden ze voorgesteld met hun nogal moeilijke deftige namen. Sjefke is zoek en wordt door allemaal gezocht tot de storm opsteekt en het bos tot leven brengt. Ze vragen zelfs hulp aan de paddenstoelen, de hele familie rode zwavelkopjes, die het (in Japan beroemde) grote feest van de herfst inluiden. Kikkers, slakken, schildpadden en insecten doen mee met springen en ronddragen van allerlei soorten paddenstoelen en eikels. De wind gaat liggen en Sjefke komt tevoorschijn en dan kan het feestmaal beginnen met al het lekkers uit het bos. De soorten paddenstoelen staan met hun moeilijke namen op de schutbladen. Over de muisjes verscheen o.a. '14 muisjes gaan naar bed* (2021). Sfeervol prentenboek dat door de gedetailleerde kleurenilllustratis wel enig geduld vraagt. Geschikt als kennismaking met de herfst, echter zonder waarschuwing voor giftige paddenstoelen en dat je ze niet zomaar mag meenemen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044839524

Titel 14 muisjes vieren de herfst
Uniforme titel Veertien muisjes vieren de herfst
Auteur Iwamura" Kazuo
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Japans - Vertaling van: 14-hiki no akimatsuri. - Tokyo : Doshinsha Publishing Co., Ltd, (c)1992
ISBN 9789044839524
PPN 434302457
Thematrefwoord Herfst ; Familie ; Verstoppertje ; Zoekboeken
Taal Nederlands