Droom groot, Kleine Mol
Boek

Droom groot, Kleine Mol ([2021])/ geschreven door Tom Percival, illustraties Christine Pym

Kleine Mol wil net als andere dieren kunnen vliegen, zwemmen en klimmen. Graven kan ze wel, maar dat gaat ook wel eens mis. Wat is haar talent eigenlijk? Prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Mol ziet de andere dieren dingen doen die zij niet kan: vliegen (vogels), zwemmen (eenden), klimmen (eekhoorn). 'Ik wou dat ik dat kon,' verzucht ze. Uil hoort haar en zegt dat ze gewoon moet zijn wie ze is. 'Droom groot, Kleine Mol. Wees geweldig en jezelf!'. Groot dromen kan Mol wel (piano spelen, schrijven, pottenbakken), maar geweldig is ze er niet in. Dan bedenkt ze zich ineens: 'Graven, dat kan ik goed!'. Ze begint aan een grote tunnel, langer en dieper dan ooit. Ze graaft en graaft en graaft... en valt het hol van Vos binnen. Daarna maakt ze een troep van de tuin van Egel en laat ze Konijn struikelen. O nee, het gaat helemaal mis! Maar Otter vrolijkt Mol op en zegt dat ze moet volhouden en niet moet opgeven. Zal Mol ontdekken waar ze echt goed in is? Kleurrijk prentenboek van Tom Percival, die o.a. ook 'Paulien probeert het opnieuw'* schreef, met tekst op rijm en aansprekende illustraties waarin meerdere grapjes verstopt zitten. Het verhaal benadrukt dat iedereen bijzonder is en over (verborgen) talenten beschikt; kwestie van goed zoeken en volhouden. Vertaling van 'Dream big, little mole'**. Zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083140742

Titel Droom groot, Kleine Mol
Auteur Tom Percival
Secundaire auteur Christine Pym ; Jeroen Hoogerwerf
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Colofon vermeldt: vertaling [uit het Engels] Jeroen Hoogerwerf - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Bloomsbury Publshing, 2021
ISBN 9789083140742
PPN 433345691
Thematrefwoord Dieren ; Begaafdheid ; Identiteit ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands