De liefdes van Cassiopeia
Boek

De liefdes van Cassiopeia ([2021])/ scenario Di Gregorio, met de medewerking van Barbucci ; tekeningen en inkleuring Barbucci ; vertaling [uit het Italiaans]: Lies Lavrijsen

De zussen Sarah, Cassiopeia en Lucille gaan in de zomervakantie logeren bij hun oma op het platteland. Cassiopeia mist haar vriendje, maar komt Olivier tegen die ze ook erg leuk vindt... Dan blijkt het in de ruine ook nog te spoken! Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede album over de zusjes Duizendblad: Sarah, Cassiopeia en Lucy. Zoals elk jaar gaan ze bij hun oma logeren die buiten woont. Cassiopeia's stemming voelt dubbel: enerzijds vindt ze het heerlijk om te gaan logeren, anderzijds vindt ze het vreselijk dat ze haar vriendje Ulysses op wie ze dolverliefd is nu een tijd niet ziet. Bij oma is alles weer als vanouds, al wordt ze wat vergeetachtig. Hun vrienden Olivier en Francis zijn er ook en tussen Olivier en Cassiopeia is duidelijk wat gaande. Wie zal ze kiezen? In de plaatselijke ruïne lijkt het te spoken, een goede gelegenheid voor de zussen 's nachts op onderzoek uit te gaan. Vrolijk vakantieverhaal vol dubbele liefdes, een slimme oma, liefdesbrieven en spanning. Het verhaal speelt in Frankrijk. De twee Italiaanse auteurs wisten de stemming goed te treffen. Barbucci's tekenstijl is duidelijk beïnvloed door Disney waar hij al heel jong begon te tekenen. Zijn stijl is vriendelijk, dromerig, nergens cliché en doet het verhaal alle recht. Mooi ingekleurd. Afzonderlijk leesbaar naasthet eerste deel, 'De droom van Sarah' (2020)*. Spannend, romantisch album vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031439294 | 72 pagina's

Titel De liefdes van Cassiopeia
Auteur ... Barbucci
Secundaire auteur ... Di Gregorio ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Marcinelle] : Dupuis, [2021]
Overige gegevens 72 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789031439294
PPN 434159239
Genre stripverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Zussen ; Moeders ; Geheimen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De zusjes Duizendblad
Boek

De zusjes Duizendblad (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
... Barbucci