Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Tintelvlinders en pantoffelhelden
Boek

Tintelvlinders en pantoffelhelden (2021)/ Simon van der Geest, Hans & Monique Hagen, Pim Lammers, Joke van Leeuwen, Erik van Os & Elle van Lieshout, Bette Westera, met tekeningen van Sanne te Loo

Zo boos zijn dat het vanbinnen pief-paf-poeft. Of zo blij dat het jubelt in je tenen! 24 gedichten over allerlei gevoelens die je kunt hebben..Poëzieprentenboek met kleurrijke sfeerillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Poëzieprentenboek over alle emoties in een kinderleven: bang, boos, verheugd over de komende verjaardag, verlegen, verdrietig of beschermend over het kleine broertje, maar gek worden van zijn gehuil. De titel is gebaseerd op de gedichten 'Bijna' van Simon van der Geest en 'Pantoffelheld' van Bette Westera. Verder staan er nog 22 andere gedichten in van Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Erik van Os & Elle van Lieshout en Pim Lammers. Allen schreven vier nieuwe gedichten. De paginagrote illustraties van Sanne te Loo geven bij elk gedicht betekenis aan de woorden met een eigen interpretatie. De personages zijn jonge dieren, voornamelijk katjes en hondjes, die de emotie uit het gedicht goed verbeelden. Ook een schildpad die zich verstopt in zijn schild en een vosje dat in discussie gaat met zijn papa voor het slapen gaan. In een harmonieus triadisch kleurenpalet van voornamelijk groen-oranje-paars krijgen alle gedichten hun eigen sfeer in spreadvullende illustraties. Elke pagina nodigt uit om met kinderen te praten over hun eigen emotie. Mooi verzorgd bijna vierkant poëzieprentenboek. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045126418

Titel Tintelvlinders en pantoffelhelden
Secundaire auteur Simon van der Geest ; Sanne te Loo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 50 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789045126418
PPN 432608133
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Emoties