Furia
DVD

Furia ([2021])/ created by Gjermund Eriksen

Undercoveragent Ragna en voormalig geheim agent Asgeir werken samen om een extreemrechtse internationale terreurcel op te rollen.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse tv-serie (2021) van Gjermund Eriksen (Mammon) met Ine Marie Wilmann (Sonja: the white swan), Nina Kunzendorf (Phoenix), Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki). Speelt zich af in Oslo, Berlijn en West-Noorwegen. Undercoveragent Ragna en voormalig geheim agent Asgeir werken samen om een extreemrechtse terreurcel op te rollen. Ze delen ook een verdriet dat hen drijft dit te doen. Beoordeling IMDb: 6.8. Sandra van Bijsterveld (Scandinavisch leven 7-11-'21): 'De serie combineert idyllische fjorden (...) met politieke strijd in het hart van Europa. Het verhaal zit vol met tegenstellingen en identiteitsworstelingen en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De serie schotelt je menselijke drama's uit alle lagen van de bevolking voor. Allemaal worden ze beïnvloed door een brede nationalistische tendens die zowel het plattelands- als stadsleven overspoelt, van lokale gemeenschappen tot de nationale en internationale politiek.' Archyworldys (27-9-'21): Op papier heeft Furia alles wat een spannende thriller nodig heeft. Maar de bedenker wil meer: populisme en nationalisme aan de orde stellen en psychologisch drama rond de hoofdpersonen. De uitwerking blijft achter bij de torenhoge ambities: het verhaal bevat veel clichés, weinig ruimte voor karakterontwikkeling en is onvoldoende geloofwaardig.

Specificaties

Noors | 5407003482973

Titel Furia
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gjermund Eriksen ; Magnus Martens ; Ine Marie Wilmann ; Nina Kunzendorf ; P°al Sverre Hagen
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ine Marie Wilmann, Nina Kunzendorf, P°al Sverre Hagen. - Regisseurs onder anderen: Magnus Martens. - Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Noorwegen : Monster, 2021
ISBN 5407003482973
PPN 434450693
Genre thriller
Taal Noors