Bellingcat
DVD

Bellingcat truth in a post-truth world ([2021])/ a film by Hans Pool

Documentaire over het Britse onderzoekscollectief Bellingcat, dat via internet, sociale media en andere open bronnen onderzoek doet naar controversiele gebeurtenissen.

Aanwezigheid

Recensie

Documentaire van Hans Pool (Droomland Amerika; Amor met een snor) over het Britse onderzoekscollectief Bellingcat, dat via internet, sociale media en andere open bronnen onderzoek doet naar controversiële gebeurtenissen, zoals de burgeroorlog in Syrië, het neerhalen van de MH17 en de gifaanslag op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal. Aan het woord komen oprichter Eliot Higgins en medewerkers van Bellingcat, maar ook betrokkenen van buiten, zoals Wilbert Paulissen, hoofd van de Nationale Recherche en lid van het Joint Investigation Team dat met Bellingcat samenwerkte in het onderzoek naar MH17. Ronald Rovers (Trouw 15-11-'21) vindt het belang van de film groot, maar de vorm te traditioneel: 'pratende hoofden afgewisseld met nieuwsbeelden'. Pauline Kleijer (Volkskrant 14-11'18): '(...) Pool weet zijn film knap spannend te maken, terwijl dat nog niet zo gemakkelijk is: uiteindelijk draait het om een groep mannen achter een computer. (...) Fascinerend materiaal, dat Pool inzichtelijk en nuchter presenteert.' Pool won de International Emmy Award voor Beste documentaire.

Specificaties

Engels | 5051083170666

Titel Bellingcat : truth in a post-truth world
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hans Pool
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Periscoop Film, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands en Engels gesproken en ondertiteld - Videoversie van de documentaire voor de VPRO: Nederland : Submarine, 2018
ISBN 5051083170666
PPN 434412562
Rubriekscode 092.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Onderzoeksjournalistiek
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Journalistiek